- Vi snakker om en kunde som de siste årene har handlet varer for rundt 50 millioner kroner. De er en ren prosjektkunde og er i så måte ingen typisk elfagbedrift, sier Knut Klefsås, kjededirektør i Elfag.

NLI elektrosystemer har kontorer i Tønsberg og Porsgrunn, og har de siste årene jobbet med store prosjekter som Ørlandet Flyplass, Stavanger Universitetssykehus og amoniakkanlegget på Herøya. Nå har de 120 arbeiderne som jobber med den nye sinkfabrikk i Odda, et prosjekt som med sine 12 milliarder er en av Fastlands-Norges største investeringen.

- Jeg har vært sjef for NLI i 15 år, og i alle disse årene har vi flere ganger vært i kontakt med kjeder med tanke på å bli partner. Først nå, i møte med Knut Klefsås og Elfag, føltes det riktig, sier administrerende direktør Olav Bolset i NLI elektrosystemer, og legger til:
- For oss medfører dette sterkere konkurransekraft for å beholde de beste ansatte, og vil være en joker for oss i arbeidet med intern kulturbygging. I potten ligger det kursing, kompetanseutvikling og samarbeid med tanke på pris, produkt og tjenester. 
 

Elfag har fått med seg verdifull kompetanse allerede i kontraktsinngåelsen.

- Dette har vært en svært interessant og lærerik prosess, fordi kunder som NLI elektrosystemer setter krav og forventninger til oss som elektrikerkjede. Det gir oss et godt grunnlag for å jobbe med øvrige store prosjektinstallatører framover, og lærdommen fra denne prosessen skal vi forvalte godt i tiden som kommer, sier Knut Klefsås.