Den blide og utadvendte ungjenta fra Ålesund tok en 3.plass under NM i Oslo. I finalen var det seks deltakere, hvorav fem gutter – og hver deltaker hadde sin egen bås hvor den skulle installere sikringsskap, stikkontakter, lys og et smarthus-system. 

Anette jobbet over 20 timer før hun var i mål.

-  Det var slitsomt og krevende. Spesielt stressende var det å forholde seg til tiden. Det var viktig å prioritere riktig. Men jeg ble ferdig med det jeg skulle, og er godt fornøyd med arbeidet jeg gjorde, sier hun til elektro247.no

Ønsker flere jenter

Hun jobber til daglig i firmaet EL 24 Ensiko i Ålesund. Anette var skolelei, og usikker på skolevalget etter ungdomsskolen. Takket være ei venninne, som også jobber i samme firma, søkte hun seg inn på elektrolinjen. 

Det skulle vise seg å bli et godt valg!

- Det var ikke mye jeg visste om elektrofaget, men etter at jeg leste om det så ble jeg mer sikker på at yrkesfag kunne være det rette. Jeg trives veldig godt med å jobbe som montør. Jeg har veldig snille kolleger – og det er en flott arbeidsplass, sier hun. 

Elektro247.no har tidligere skrevet om Ålesund-firmaet, som satser hardt på lærlinger. De har i dag rundt 20 lærlinger. Anette skryter av skolen, og den gode oppfølgingen hun fikk som lærling hos EL 24 Ensiko.

- Vi ønsker flere jenter inn i bedriften, og vår erfaring at det kan bidra med et bedre arbeidsmiljø og kreativitet. Jentene er flinke og pliktoppfyllende, sier daglig leder i EL 24 Ensiko, Hans Oscar Molvær. 

Ingen drama med gutter

I 2020 tok Anette fagbrevet som elektriker. 

- Jeg har ingen foreldre som er håndverkere, men er ganske «handy» av meg, og jeg likte teorien på skolen. Jeg har en variert arbeidshverdag – og er med på alt fra nybygg og på service. Men jeg merker at arbeidet tar på kroppen – det er viktig å trene ved siden av. På sikt kan det hende jeg tar videreutdanning på fagskolen, sier hun. 

Anette er en av fire jenter som jobber som elektriker i firmaet. Hun trives med å jobbe med så mange gutter. 

- Det går veldig fint. Det er null drama med gutter, sier Anette Waagsbø Skram.