- Når brannalarmen går og alt står på spill, er det kritisk at beskjeden overleveres i tide. I kombinasjon med et høyteknologisk brannalarmsystem fra Elotec, vil dette i mange tilfeller gjøre det mulig å stanse et branntilløp før det når det kritiske punkt.

Elotec har utviklet et produkt og et system som skal være enklere, billigere og bedre for både installatør og sluttbruker. En meget brukervennlig nettside og app  -s om allerede har over 9000 nedlastninger - for brukere og installatører registrerer alt digitalt, og oppkobling mot brannvesenet går sømløst mellom alle partene.

- Den digitale selvbetjente registreringsløsningen i Kundeportal gjør alarmsenderne tilgjengelig for registrering fra det øyeblikket enheten er pakket. Det har vært viktig for oss å lage en brukervennlig løsning tilpasset brukerne av alarmsenderne og deres behov. Og vi dekker selvsagt alle risikoklasser 1-6, slik at denne kan installeres på alle typer bygg.

- Den digitale registreringen er vi helt alene om og det har vært viktig for oss å lage en brukervennlig løsning for brukerne av alarmsenderne, sier selskapets markedssjef Adrian Andresen. Her sammen med Nina Kleven. Leder for strategi- og forretningsutvikling.
- Den digitale registreringen er vi helt alene om og det har vært viktig for oss å lage en brukervennlig løsning for brukerne av alarmsenderne, sier selskapets markedssjef Adrian Andresen. Her sammen med Nina Kleven. Leder for strategi- og forretningsutvi

EN54-sertifisert

Elotec Orion er EN54-sertifisert, og systemet består av alarmoverføringsteknologi og enheter som ELO-IOT42 og ORION-63E.

- Elotec Orion varsler parallelt betjent alarmmottak og personer tilknyttet bygget i løpet av kun sekunder, og kan gi mottakeren en detaljert beskrivelse av hvor alarmen ble utløst. Dette vises i kundens egen app, og rett i alarmstasjonens systemer. I Elotec-appen kan alle dine anlegg monitoreres. Appen er sertifisert for kritiske varsler, noe som sikrer levering med høy alarmlyd selv om mobilen er i lydløst eller ikke-forstyr modus.
Orion kan tilkobles alle leverandørers sikkerhetssystemer, som brannalarmsentraler, innbruddsalarm og annen teknisk installasjon.

Sikkerhet

Elotec Orion har redundans og sikkerhet i alle ledd som gir maksimal oppetid. De nye alarmsenderne kommuniserer parallelt med flere teleoperatører via eSIM, og velger operatøren som gir best signal til enhver tid.

- Du skal være trygg på at Elotec sikrer informasjonen med bransjeledende kryptering og sertifisering for levering av kritiske varsler, understreker han.

Monteringsvennlighet

Alarmsenderne er kompakte og monteres raskt og enkelt, også inne i brannsentralen. Orion-63E og ELO-IOT42 støtter 12-29 VDC spenningsforsyning og kan driftes av sentralens strømforsyning og batteri.

- Vi lanserer samtidig vår nye kundeportal, en sikker, selvbetjent nettportal, hvor du døgnet rundt kan registrere og aktivere alarmsendere i et dynamisk skjema. Alarmsenderen aktiveres umiddelbart når sluttbruker bekrefter registreringen slik at installatør kan verifisere overføring og funksjonalitet med en gang.