Det er Installatøren Fredrikstad som har opprettet webshop-en for at forbrukerkunden kjapt kan finne kostnaden for en tjeneste. Etter få klikk har du fått opp en fast pris, som gjør det enkelt og forutsigbart. Det eneste kundene må velge, er hvilken tjenester og hvilke produkter de ønsker. «Varene» legges deretter i den digitale handlevognen og betales i kassa. Kunden kan selv velge når elektrikeren skal komme; på dagtid eller om kvelden.  

Bredt spekter av tjenester
Tjenestene det kan velges i, er eksempelvis småoppdrag som å bytte utelampe, montere ny stikkontakt, bytte bryter til dimmer, bytte baderomsvifte, bytte eller montere nye downlights, bytte lampe over speil, bytte termostat, montere taklampe osv., men også større installasjoner som å montere elbillader og varmepumpe, legge varmekabler, strekke ny kurs og foreta elsjekk av boligen.

Første bestilling
På morgenen i dag, tirsdag 1. mars , var den offentlige lanseringen, men allerede kvelden før tikket den første bestillingen inn, sier Geir Bakken, administrativ leder i Installatøren Fredrikstad AS til Elektro24-7.

- Bakgrunn for opprettelsen, er at vi ønsket en enkel, trygg og forutsigbar prosess for kunden. Ved at prisen blir oppgitt før man eventuelt bestiller og  visshet om at det er lokalkjente og erfarne elektrikere som skal utføre jobben, risikerer ikke kunden noen overraskelser underveis. Vi har stor tro på at dette skal bli et nyttig verktøy som trekker privatkundene enda tettere til oss.

- Risikoen ligger kanskje dere for at det kan dukke opp uforutsette forhold underveis i oppdraget?

- Noen fallgruver er det sikkert, men vi har vært veldig bevisst på hvilke typer tjenester og hvilke produkter vi har valgt å inkludere i tjenesten. Så får vi evaluere og vurdere eventuelle justeringer og endringer fortløpende.

- Men vi er helt sikre på at mange vil sette pris på å nå oss på denne måten. Netthandel er jo blitt en del av hverdagen til veldig mange, og spesielt de yngre ønsker ikke å bruke masse tidsbruk på kjøpsprosessen. De vil ha ting fikset.

Målgruppen for denne nye tjenesten er i første omgang i Østfold, forteller Bakken.  

God fart
Installatøren Fredrikstad er, sammen med Installatøren Oslo, en del av Installatør Gruppen og sysselsetter totalt 185 ansatte - fordelt på 125 i Fredrikstad og 60 i Oslo. Installatøren Fredrikstad kan vise til driftsinntekter på ca. 211,5 millioner kroner i 2020, som ga et overskudd på 13,4 millioner før skatt.