Daglig leder Tjerand Nesvik er godt fornøyd med innsatsen og arbeidet til Kjetil gjennom det første halve året.

- Siden dette er vår første lærling har vi ekstra tett oppfølging, først med vårt standard 30-dagers program fra start og så gjennom tett dialog med OFEL – Opplæringskontoret for elektrofag og jevnlig dialog, forteller Tjerand.

Kjetil har siden oppstarten i august allerede fått være med på mye. Store deler av perioden har han gått på prosjektet vårt på Forus, i Vassbotnen 11B.
Her har han vært med på hele prosessen fra start til slutt.

- Det er viktig for oss å gi lærlingene en variert og spennende, men ikke minst forutsigbar arbeidshverdag, slik at de får kontinuitet i arbeidet og studieforløpet sitt. De har jo tross alt en opplæringsplan de skal følge før de kan gå opp til fagprøven. Arbeidet med å få flere til å velge fagutdanning og bli lærlinger er viktig og noe vi engasjerer oss i. Det er vanskelig å få tak i fagarbeidere til bygg og anleggsbransjen og vi trenger flere ansatte fremover, sier Tjerand. 

Han mener at det er kjekt å få muligheten til å ha med seg lærlinger inn i bedriften og være med på å forme fremtidens fagarbeidere.

- Vi ser frem til å ta imot enda flere lærlinger fremover. Det er et givende og viktig arbeid, ikke noe vi tar lett på, avslutter Tjerand.