Nye lokaler og ny belysning
Bravida Norge er en av de største installatørbedriftene i Norge, og tilbyr service og installasjon innen elektro, rør og ventilasjon. Bravida sin avdeling i Asker og Bærum flyttet inn i nye lokaler i Solbråveien i Asker i starten av 2023. Et av deres nye møterom ligger midt i lokalet uten naturlig dagslys, og var derfor ganske mørkt. De ønsket et annerledes og unikt møterom med tilstrekkelig med lys som ville trekke ansatte til kontoret.

Løsningen ble installasjon av to NatureConnect paneler fra Signify. NatureConnect er et belysningsarmatur som ligner et takvindu og kan imitere dagslys. Løsningen Bravida har valgt styres via lysstyringssystemet Philips Dynalite. Møterommet er nå blitt forvandlet fra et alminnelig rom uten tilgang til dagslys, til et energigivende rom som gir en følelse av åpenhet og tilknytning til naturen.

Mer energi
Den nye belysningen sørger ikke bare for at de som bruker rommet får energi, men den har også en positiv effekt på humøret. «Lyset minner meg om båt og svaberg» sier Anders Byholt, Avdelingssjef hos Bravida Asker og Bærum. Andre ansatte beskriver den nye belysningen som skikkelig fin, kul og annerledes. Kunder har også kommentert hvor fin den nye belysningen er, og Bravida gleder seg til å invitere flere kunder og samarbeidspartnere slik at de også kan få se på den nye løsningen.

Selv når rommet ikke er i bruk har NatureConnect en positiv effekt på kontorlandskapet. Det tidligere mørke møterommet er nå en kilde til naturlig lys, dette skaper en hyggelig og livlig atmosfære for hele lokalet.  «Det er veldig kult når man går forbi og ser inn på det dempede lyset når rommet ikke er i bruk» sier Christian Olsson, seksjonsleder service. De som har kontorer i nærheten av møterommet, opplever også lyset fra NatureConnect som en positiv forandring som gjør hverdagen litt bedre.

Hvordan fungerer NatureConnect?
For rom hvor det ikke er mulig å få inn dagslys, er NatureConnect løsningen. Å ha utsikt til himmelen skaper en følelse av romslighet og kobling til naturen. NatureConnect etterligner dagslys ved å simulere solens daglige rytme, og gjenskaper himmelen ved hjelp av lysscenarier som øker energinivået og får områdene inne til å oppleves som de er synkronisert med naturen. Dette bidrar til et komfortabelt, engasjerende og attraktivt miljø.  Det naturlige lyset fra NatureConnect stimulerer også kroppens naturlige døgnrytme slik at man holder seg aktiv om dagen og avslappet om kvelden.

Man kan også velge mellom flere forskjellige lysscener slik at man kan tilpasse belysningen etter sine behov. Hvis man for eksempel skal holde en presentasjon er det en egen innstilling av lyset som øker fokus hos tilhørerne. Det er også egne innstillinger for når man trenger mer energi eller skal slappe av og klarne tankene.

Les mer om NatureConnect på: https://www.signify.com/no-no/innovation/natureconnect

Om Signify:

Signify (Euronext: LIGHT), verdensførende innen belysning for både det profesjonelle markedet, forbrukermarkedet og belysning til Internet of Things. Våre Philips-produkter, Interact belysningssystemer og data-aktiverte tjenester gir merverdi til firmaer og forvandler private hjem, bygninger og offentlige områder. I 2022 hadde vi en omsetning på 7,5 milliarder EUR og cirka 35000 ansatte fordelt på 70 land. Vi utnytter lysets fulle potensiale for at gi lysere liv og bidra til en bedre verden. Vi ble karbonnøytrale i 2020 og har vært i Dow Jones Sustainability World Index i seks sammenhengende år siden børsnoteringen vår. Vi ble i tillegg utnevn til Industry Leader både i 2017, 2018 og 2019. Nyheter fra Signify finner du på Newsroom, Twitter, LinkedIn og Instagram. Investorinformasjon finner du på Investor-siden.