Installasjon av LED-belysning skal spare dem for både energibruk og strømkostnader, i tillegg til betydelig forbedrede publikumsopplevelser på både arena og på TV- skjermen.

Signify installerer nå belysning og lysstyring på noen av Norges største travbaner. Først ut er Forus i Stavanger, men også Bjerkebanen i Oslo skal oppgraderes i nær fremtid.  Installasjonen skal, i tillegg til å sikre besparelser på drift og strømkostnader,  sørge for en bedre visuell opplevelse for både tribunepublikum og TV-seere.

Forus har nå fått installert den helt nye LED-belysningen, så den 950 meter lange travbanen i Stavanger er allerede i gang med driften under ny installasjon, med Bravida som teknisk leverandør.

- Vi setter vår ære i å arrangere hesteveddeløp, og kvaliteten vi leverer på banen skal skinne, uansett om du sitter på tribunen eller hjemme. Jeg er også overbevist om at de nye forholdene kan tiltrekke seg flere besøkende fremover, sier administrerende direktør i Forus Trav AS, Bjørn Bagstevold.

 

Energisparende teknologi

Selv med dagens avanserte kamerautstyr resulterer dårlig belysning i kornete sendinger. Teknologien er derfor spesielt utformet for å løse dette problemet, samtidig som den skal ivareta hensynet til energieffektivitet.

– Ved å ta steget fullt ut med denne typen LED-belysning og styring, styrker man brukeropplevelsen vesentlig, samtidig som man kutter i energiforbruk og Co2-utslipp. Som eksempel trenger man ikke full styrke i forbindelse med trening, da holder det faktisk med 10 til 15 prosent av full kapasitet, sier Frode Juliussen fra Signify Norge AS.

Den nye avtalen med Signify har allerede gitt økonomiske fordeler for selskapet.

– Da strømprisene begynte å stige, ble det klart for oss at vårt behov for energieffektivitet var til stede mer enn noen gang. Nå, med 80 flere armaturer i bruk, er jeg stolt over å kunne si at vi tilbyr våre gjester og seere en helt ny opplevelse, mens strømkostnadene våre er så og si uendret - imponerende nok. Vi ønsket en ferdig, komplett løsning, og det fikk vi, tilføyer Bjørn Bagstevold.