Ved å kunne styre appen via Bluetooth fra mobiltelefonen, frigjøres laderen fra skytjenesten. En smartlader kan fortelles når den skal lade, styre begrensninger i effekt og om kabelen skal sitte fastlåst etc, men krever i dag en fungerende skytilkobling. Easee melder selv på sine Facebook-sider at uansett utfall av denne saken, så vil brukerne alltid kunne bruke laderne. Videre skriver de: «Du kan fortsette å bruke appen med skytilkobling. I tillegg er laderne våre allerede satt opp for å kunne lade uavhengig av tilkobling til skyen gjennom vår offline fall-back-modus. Som en ekstra sikring jobber vi med å gjøre appen i stand til å fungere uten skytilkobling via Bluetooth i første omgang, og andre lokale kontroller i nær fremtid.»

Om laderne koples fra skyen, er det derimot usikkert om det eksempelvis fortsatt blir mulig å inkludere laderen i lastbalansering og mulighet for løpende styring basert på strømpriser, skrivet tek.no.

I Norge, er det Nkom som har fått problemstillingen i fanget, og som har varslet at de vil sjekke en rekke ladere i månedene framover. Myndighetene har vært klar på at det ikke er noen automatikk i at det svenske forbudet også vil gjelde i Norge, selv om begge land – og EU – forholder seg til det samme regelverket.