- Vi ønsker å vise fremtidens elektriske varmeløsninger og inspirere elektrikerne og montørene med våre mest innovative og installasjonsvennlige løsninger og verktøyer, forteller Johannes Eriksen, distriktsansvarlig Vestland og Møre og Romsdal. 

DEVI-varemerket eies av Danfoss, og har vært på det norske markedet siden 1988. DEVI leverer alt som trengs for elektriske varmeløsninger, og har produkter og løsninger både for innendørs- og utendørs bruk.

Som et ledd i å spre kunnskap om produktene til kundene, reiser de land og strand rundt med sitt Roadshow-konsept.

Viser mange nyheter under Roadshowet

Under Roadshowet har de med produkter og modeller som viser hele sortimentsbredden fra innendørs gulvvarmeløsninger til utendørs snøsmeltesystemer. Blant annet en populær gulvvarmeløsning som består av aluminiumsbelagte, brannhemmende EPS-plater med spor for varmekabler, som er en god løsning for en rask og problemfri installasjon av gulvvarme under tregulv. 

- Denne løsningen gir ikke bare effektiv varme, men har også isolerende egenskaper i tillegg til at aluminumsbelegget sikrer rask og jevn varmedistribusjon. DEVIcell som løsningen heter er et populært valg for både nybygg og renoveringsprosjekter, og gir komfortabel varme samtidig som den bidrar til energisparing, sier Eriksen og Erlend Halvorsen, distriktsansvarlig for Rogaland og Agder.

DEVI leverer også termostater for styring av gulvvarmen og i disse dager lanseres to nye intuitive termostater med tidsstyring. DEVIreg Basic og DEVIreg Room følger EcoDesign-standardene, og egner seg godt både i nybygg og renovering. De passer inn i standard veggbokser og er kompatible med alle standardrammer. Det er bare å plugg av frontpanelet og sette inn det nye. Termostatene settes opp og styres enkelt via Bluetooth. 

- Vi viser fram et utvalg av alle produktene, som jeg vil påstå er markedets beste produkter i forhold til energieffektivitet. I tillegg kan gulvvarmesystemene våre installeres med alle gulvtyper, enten det er nye betong- eller tregulv eller renoverte gulv, sier Eriksen. 

Han trekker også fram de innovative termostatløsningene, med jevnlig lansering av nye produkter i tråd med stadig nye krav og behov i markedet. 

- Nå skal det være med Bluetooth- og laststyring via app på smarttelefonen etc., som vi lever opp til selv på våre rimelige modeller.

Saken fortsetter under bildet:

Danfoss - Trondhiem - Huset -1.jpg
Bilde: " Huset" som viser hva Devi kan levere av varmeløsninger til elektrikeren og hva de kan tilby privatmarkedet, er med på touren.

Fortsatt høy aktivitet

Selv om deler av markedet har vært – og fortsatt er – avventende på grunn av dyrtiden, har de klart å holde omsetningen på et høyt nivå. Erlend Halvorsen, distriktsansvarlig for Rogaland og Agder, mener det både handler om at de har de rette produktene i forhold til den pågående elektrifiseringen av landet og fokuset på energisparing.

- Dessuten er elektrisk fortsatt en billigste energiinstallasjonen i nybygg. Og vi bor i et kaldt land, så varme må vi ha uansett! 

God pågang

Stian Angvik, distriktsansvarlig Midt- og Nord-Norge kan fortelle at de får god oppmerksomhet når de stopper innom med Roadshowet og rigger til utstilling, grill og lykkehjul. 

- Gjennomsnittlig har vi rundt 50 besøk daglig. Det vil si 50 kundebesøk på én dag, som gir en effektiv arbeidsdag. Det er ganske intenst, men veldig hyggelig og givende. En annen fordel med disse stuntene, er at vi treffer elektrikrene og montørene direkte. De som er ute og skrur og som bruker produktene våre i det daglige. På ordinære bedriftsbesøk er det gjerne ledelsen vi møter, og det er ikke alltid all informasjon når ned i organisasjonen. 

- I tillegg er det viktig med produktkompetanse for de ansatte hos grossistene. Her kan de komme ut og se på produktene og få opplæring og komme med spørsmål. Det gir en ekstra bonus.

Ulik produktforståelse

Nettopp produktopplæring og - forståelse, er et område Johannes Eriksen skulle ønske det ble satt mer fokus på i bransjen. 

- Vi ser stor forskjell på de som har vært i faget mange år og de som er nyutdannet. Veteranene har gjerne bredere kunnskapsforståelse på produktene og kan gi forbrukerne veiledning og riktig råd. Og ikke minst tilføre bedriften mersalg. Jeg føler at de yngre i større grad henter kunnskap om det enkelte prosjektet og løser den oppgaven de står i, uten å tenke helhetlig og i et større perspektiv. 

- En forskjell som sikkert til en viss grad er naturlig i og med at de har ulik fartstid i faget, men det handler nok også om yrkesstolthet og interesse. Kanskje er dette noe som i større grad burde hatt fokus i opplæringen, både på skolen og i bedriftene, tenker han høyt.

Saken fortsetter under bildet:

Danfoss Trondheim i hengeren -1.jpg
Her viser fra venstre Erlend Halvorsen, distriktsansvarlig for Rogaland og Agder, Stian Angvik, distriktsansvarlig Midt- og Nord-Norge, og Johannes Eriksen, distriktsansvarlig Vestland og Møre og Romsdal, frem en god mix av produkter som leverandøren og produsenten leverer. Termostater for styring av gulvvarmen vises også frem i hengeren de har med seg, og i disse dager lanseres to nye intuitive termostater med tidsstyring

All dokumentasjon er på stell

DEVI har høyt miljøfokus, både på egen drift og gjennom hele livsløpet til produktene. Miljødeklarasjon på EPD-er er en selvfølge, selv om det ennå ikke er et krav. 

- Men det kravet er ikke langt unna, da er det godt å vite at vi er i forkant og det på plass. Det er en av fordelene i å være en del av et stort og ledende konsern som har vært i markedet siden «tidenes morgen» og har langsiktig perspektiv, sier Erlend Halvorsen. 

- Med høy kvalitet på produktene, kan vi også gi gode garantier. Eksempelvis har vår hardføre og monteringsvennlige varmekabel DEVIinline 20 års utvidet bruksgaranti. Våre produkter er enkle å jobbe med og skal gi en enklere hverdag for montørene. I sum gir det tryggheten og økt lønnsomhet for både grossistene, installatørene og byggherrene. 

Etter nok en vellykket dag, rigger de ned og setter kursen mot neste stopp. «The Roadshow must go on»