- En Wifi-termostat er en veldig enkel vei til en lavere strømregning og en typisk start til et smartere hjem, påpeker hun i en pressemelding.

Hun forteller at selskapet har opplevd en markant økning i salget av deres nye Wifi-termostat, som er en helt tradisjonell og frittstående termostat, men som har mulighet for oppkobling gjennom WiFi for de som ønsker smart styring av varmekablene.

– Vi ser at flere og flere har innsett at de får både økt komfort og reduserte kostnader til oppvarming gjennom smartstyring. Samtidig er det mange som setter pris på at vi har lagt til rette for at de som ikke ønsker å benytte seg av de smarte funksjonene nå kan gjøre det i fremtiden uten å måtte kjøpe en ny termostat da, sier Trippestad Berg. 


Mer bevisst på eget strømforbruk
ELKO melder at det har vært en betydelig økning i etterspørselen etter produkter som kan bidra til lavere strømregning de siste årene. Smarte termostater er nå en av de mest solgte produktene i smarthjemløsningen til ELKO. 

– Det vi ser er at mange ser fremover uten nødvendigvis å gå all in. Ikke alle er klare for et fullstendig smarthjem, men de fleste er klare for enkeltprodukter som kan bidra til betydelig lavere strømforbruk, sier Trippestad Berg. 


Svart er populært
Fortsatt er det den klassiske hvite termostaten som selger best, men Trippestad Berg forteller at svart stadig får en sterkere posisjon i markedet – ikke bare når det gjelder termostater, men elektromateriell generelt. 

– Elektromateriell er noe alle må ha i hjemmet sitt. I dag ser man at det også er et interiørelement som mange ønsker å utnytte seg av. Folk vil ha et mer moderne uttrykk og svart er veldig i tiden. Salget av svarte termostater øker veldig, samtidig som vi innen annet materiell som lysbrytere, dimmere og stikkontakter ser at svart nå blir mer og mer populært.