Juli 2021 bestemte Terje Lillemo og Brage Stenberg Johnsen seg for å etablere en podkast, hvor de en gang i uka setter seg ned foran mikrofonene i "Elektrokanalen" for å skape stolthet på vegne av en hel bransje. 

Til daglig er de begge ansatt i den trønderske elektronikkprodusenten CTM Lyng; Terje som administrerende direktør og Brage som leder for strategi og forretningsutvikling.

- Det har vært og er en ære og glede, iblandet litt skrekkblandet fryd, da jeg har til gode å få vite noe om innhold før opptak, ler Terje Lillemo, som selv kan skilte med over 30 års erfaring fra elektrobransjen.

Klar for en ny sesong

Etter 365 dager, 41 episoder, 34 gjester og 879 podkast-minutter, tar de to trønderne springfart inn i et nytt år med bransjeprat om bærekraft, elektrofisering og energieffektivisering. Medprogramleder og selvutnevnt redaktør, Brage Stenberg Johnsen, forteller at podkasten har blitt godt mottatt av norske elektrikere og bransjefolk.

- På ett år har vi gått fra å mase på folk vi kjenner om å delta, til å få forespørsler fra ivrige lyttere som lurer på om de kan få lov til å være med som gjester, sier han.

Et lite bidrag for å redde verden

Terje Lillemo er ikke i tvil om at verden mer enn noensinne trenger en podkast som Elektrokanalen.

- Siden vi slapp vår første episode sommeren 2021, er det mye som har skjedd i verden rundt oss. Den norske befolkningen har fått strømsjokk, samtidig som Europa er i en nærmest uløselig energikrise. Det har ført til at vanlige folk endelig har forstått hvor viktig det er å spare strøm - både for lommeboka og miljøet. 

De er begge enige om at podkasten er et lite bidrag i å få fart på den omfattende elektrofiseringen som samfunnet må gjennom for å nå de ambisiøse bærekraftsmålene.

- Det har nærmest blitt et kall for oss å komme i prat med folk som kan være med å framsnakke alle de fantastiske mulighetene og løsningene som elektrobransjen representerer. Så hva er vel da mer naturlig enn å kalle dette for verdens viktigste podkast, avslutter Brage.

Her kan du lytte til elektrokanalen.