ELKO One er den største innovasjonen fra ELKO på over 20 år. ELKO One består av 64 produkter utviklet i tett samarbeid med elektrikere, forbrukere, arkitekter og interiørdesignere. 

– Vi er veldig stolte av å ha levert stikkontakter, lysbrytere og annet elektromateriell til det nordiske markedet i 79 år. I dag finner du produkter fra ELKO i de aller fleste norske hjem, og jeg er sikker på at ELKO One vil bli høyt verdsatt av kunder som er opptatt av trygge, bærekraftige og estetisk fine produkter, sier Geir Arne Erikstad i en pressemelding.

Ønsker å hjelpe elektrikerne
Bak alt ELKO gjør, ligger det et sterkt ønske om å hjelpe elektrikere med å jobbe mer effektivt og å gjøre arbeidshverdagen deres enklere. Blant annet har de nye stikkontaktene i ELKO One en ny hurtigklemme, som gjør installasjonen raskere og tryggere.  

Bryterne kommer med samme innsats som ELKO Plus og RS, og verdsatte ELKO-signaturer er beholdt. Designet har slanke rammer som skaper en flytende effekt mot veggen, og passer godt for boliger, mindre bygninger og hoteller.

Reduserer svinn og sparer miljøet for 25 tonn CO2 årlig
Nytt er også at funksjonene i One-serien selges uten enkeltramme, slik at man kun kjøper det som trengs for installasjonen og dermed unngår at enkeltrammer som ikke brukes blir kastet. Dette kan redusere svinn av ca. 30 prosent enkeltrammer, og spare miljøet for 25 tonn CO2 hvert år. 

Alle de estetiske delene er laget av resirkulert plast, der de hvite produktene er laget av 40 prosent resirkulert materiale og de sorte produktene består av 95 prosent resirkulert materiale. 

Saken fortsetter under bildet:

Geir Arne Erikstad 

– I ELKO lager vi gjennomgode produkter som er tilpasset dagens marked og behov. I prosessen med å utvikle ELKO One har vi i alle ledd vært opptatt av å involvere våre kunder og lytte til deres tilbakemeldinger og ønsker, avslutter Erikstad.