Den pågående elektrifiseringen av samfunnet vil på sikt føre til knapphet på elektrisk energi og en økning på strømpriser:

– Med innføringen av det nye energidirektivet, som forutsetter at alle bygg skal være nullutslipp innen 2050, blir renovering av boliger ikke bare et designspørsmål. Blant tiltakene vi bør igangsette er å gjøre våre boliger mer energieffektive og smartere, sier Geir Arne Erikstad, Vice President i Schneider Electric og ELKO.

Sømløs kommunikasjon mellom to ulike teknologier

Schneider Electric ser for seg en fremtid hvor det oppstår behov for integrering av trådløse komponenter for smarte hjem, som ELKO Smart Home-serien (Zigbee), i større systemer for styring av bygg som er basert på KNX-standarden.

SpaceLogic KNX Hybrid revolusjonerer og forenkler denne integrasjonen.

– En oppgradering med Spacelogic KNX hybridmodul gir et mer intelligent, komfortabelt og energieffektivt hjem på enklest mulig måte, uten å installere nye kabler, sier Erikstad.

Løsningen sørger for sømløs kommunikasjon mellom KNX-styresystem for bygg, som er pålitelig og brukt til styring av små og mellomstore bygg, og en rekke ELKO Smart produkter, som med sitt tidsriktig design gir interiør et moderne preg.

Saken forsetter under bildet:

Bildet:  Geir Arne Erikstad, Vice President i Schneider Electric og ELKO.

Energioversikt og fjernstyring

Løsningen er perfekt for renovering av bolig eller små næringsbygg, men passer selvfølgelig også for nybygg.

– På denne måten kan du enkelt utvide en KNX-installasjon og integrere trådløse brytere, sensorer eller stikkontakter i områder som tidligere var vanskelig å nå, fortsetter Erikstad. 

Med smarte stikkontakter kan du også overvåke og administrere energiforbruket:
– Med en slik løsning får du oversikt over energiforbruket og muligheten til å fjernstyre enhetene dine. Og med ELKO Smart VVB puck kan du også automatisere bruken av varmtvannsberederen slik at vannet varmes opp når andre elektriske enheter ikke krever strøm. 

Løsningen baserer seg på sensorene til ELKO Smart, som blir enkelt integrert i styresystemet og gjør boliger sikrere og mer brukervennlige.

Enkel installasjon og konfigurasjon

Schneider Electric SpaceLogic KNX Hybrid leveres med en tilkoblingskabel og en ekstern antenne som plasseres utenfor sikringsskapet for å sikre optimal signalstyrke. Konfigurering gjøres via SpaceLynk eller Wiser for KNX kontroller:

– Med automatisk gjenkjenning og tillegg av Zigbee-enheter kan du teste funksjonaliteten deres før du konfigurerer dem. Dette lar deg verifisere ytelsen deres helt fra starten. 
– Enten du foretrekker påliteligheten og fleksibiliteten til KNX eller den trådløse bekvemmeligheten til ELKO Smart, kan du med hybridløsningen oppnå en perfekt synergi og forene fordelene ved begge teknologiene, avslutter Geir Arne Erikstad.